Οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΘΑ-αμερικανικής αντιπροσωπείας

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 19:26
UPD:20:08
A- A A+

Με εντεκαμελή αντιπροσωπεία του αμερικανικού οργανισμού Business Executive for National Security - ΒΕΝS (Στελέχη Επιχειρήσεων για την Εθνική Ασφάλεια), η οποία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζωρτζ Τσούνης, συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος - ΗΠΑ και της περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσής της, για την ασφάλεια των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή, η γεωπολιτική αξία της Αλεξανδρούπολης και η σημασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και υποδομών της, μέσω συνεχούς ροής επενδύσεων.

Ο υπουργός ανεφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες, λαμβάνοντας υπόψη συγκριτικό πλεονέκτημα, τεχνογνωσία και υποδομές που διαθέτει η χώρα μας.

Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών συμπεριφορών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή