Euro 2028: Χωρίς τα γήπεδα Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ η αγγλική υποψηφιότητα

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 14:38
REUTERS/CARL RECINE

General view of Wembley Stadium - London, Britain 

A- A A+

Εάν η κοινή πρόταση Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας κερδίσει την ανάληψη του Euro 2028, μόνο έξι αγγλικά στάδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το ηπειρωτικό τουρνουά, με το «Γουέμπλεϊ» κι εκείνο της Τότεναμ στην πρώτη σειρά.

Υποψήφια γήπεδα, εκτός από το «Γουέμπλεϊ» και το στάδιο της Τότεναμ, είναι το «Βίλα Παρκ» (Άστον Βίλα), το «Στάδιο ΜΚ» (Μίλτον Κέινς), το «Ολντ Τράφορντ» (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), το «Έτιχαντ» (Μάντσεστερ Σίτι), το υπό κατασκευή στάδιο της Έβερτον («Μπράμλεϊ Μουρ Ντοκ Γκράουντ»), το «Στάδιο του Φωτός» (Σάντερλαντ) και το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» της Νιούκασλ.

Στο τέλος, απ΄ αυτά η UEFA θα πρέπει να επιλέξει έξι ή επτά. Φαβορί θεωρούνται το «Γουέμπλεϊ», το γήπεδο της Τότεναμ, το «Βίλα Παρκ», το «Ολντ Τράφορντ», το «Μπράμλεϊ Μουρ Ντοκ Γκράουντ» και το «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Κι αν υπάρχουν εύλογες απορίες για μερικές εκπληκτικές παραλείψεις, όπως το «Άνφιλντ» (Λίβερπουλ), το «Στάμφορντ Μπριτζ» (Τσέλσι), το «Έλαντ Ρόουντ» (Λιντς) και το «Εμιρέιτς» της Άρσεναλ, υπάρχουν κι εύλογες απαντήσεις.

Το «Άνφιλντ» και το «Στάμφορντ Μπριτζ» αποκλείστηκαν επειδή θεωρούνται μικρά, ενώ άλλοι χώροι, συμπεριλαμβανομένου του «Έλαντ Ρόουντ», δεν μπόρεσαν να πείσουν τις τοπικές αρχές να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο και τους πόρους για τη φιλοξενία των ευρωπαϊκών αγώνων.

Η Ιρλανδία αναμένεται να έχει δύο γήπεδα, το «Αβίβα» και το «Κρόουκ Παρκ» στο Δουβλίνο, ενώ η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα διαθέσουν από ένα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα πρέπει να υπερκεράσουν την υποψηφιότητα της Τουρκίας για να αναλάβουν τη διοργάνωση του Euro 2028, ενώ η Τουρκία έχει θέσει υποψηφιότητα και για το Euro 2032, απέναντι σε εκείνη της Ιταλίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις