Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει υπέρ της εξεταστικής

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 14:01
UPD:20:46
A- A A+

Υπέρ της εξεταστικής επιτροπής θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς να πράξουν το ίδιο και για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Είναι κάτι παραπάνω από αδιανόητο η συμπολίτευση να αποχωρεί από μια ψηφοφορία στη Βουλή. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ομολογία ενοχής αυτής της Κυβέρνησης και προσπάθειας συγκάλυψης. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση και ψήφο εμπιστοσύνης ζητήσει η Κυβέρνηση στη Βουλή, ανά πάσα στιγμή» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών κατά του Γιώργου Παπανδρέου για αμέλεια στην υπόθεση Βατοπεδίου την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών και είχε την αρμοδιότητα και του Αγίου Ορους, απάντησε: «Ακουσα τον κ. Χατζηγάκη να το λέει αυτό στην Βουλή και αναρωτιέμαι αν αναφερόταν στην κ. Μπακογιάννη».

Πρόσθεσε δε πως «η αρμοδιότητα των υπουργών Εξωτερικών σε σχέση με τις Μονές του Αγίου Όρους δεν έχει κατά κανένα τρόπο να κάνει με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των Μονών».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Πάγκαλου ότι με τη στάση του το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ «βάζουν πλάτη στη ΝΔ», ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «ενώ η αρχική τους στάση ηταν να μπει στο κάδρο το ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνονται πλέον ότι προέχει η απονομή δικαιοσύνης και η μη παραγραφή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή