Ό. Γεροβασίλη: Ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 17:24
UPD:17:25
George Vitsaras / SOOC/
A- A A+

«Η με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απέρριψε το αίτημα, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη με το λογισμικό  αρπακτικό», ανέφερε σε δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη με το λογισμικό  αρπακτικό  ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στο Πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια κυβέρνηση την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση της τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη.

Ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι τα 2/5 των μελών του ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά.

Έτσι αύριο, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα μέρος, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμένος χρόνος για τη σύγκληση της Επιτροπής.

Κάθε άλλη στάση στην αυριανή διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή