Όλγα Γεροβασίλη: Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

«Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα ατόπημα»
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 15:43
UPD:15:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ
A- A A+

Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη, τονίζει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε άλλη στάση στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων «θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών της χώρας».

Η κ. Γεροβασίλη υπενθυμίζει πως μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση παρακολούθησης, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απαξίωσή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας».

«Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέχρι σήμερα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη. Ο Κανονισμός της Βουλής, επιβάλει την σύγκληση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι τα 2/5 των μελών της μπορούν να ζητήσουν την σύγκλιση και υποχρεωτικά τότε αυτή γίνεται» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: 

«Έτσι, αύριο, που είναι η ημέρα συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα ατόπημα και δεν θα είναι ένα άλλο επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης. Κάθε άλλη στάση στην αυριανή ΔτΠ θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή