Πρόκληση για την Aston Martin η άφιξη Αλόνσο

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 15:29
UPD:16:00
USA TODAY Sports/Mark J. Rebilas
A- A A+

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει την «ταχύτητα, την πείνα, το κίνητρο και την εμπειρία» για να βοηθήσει την Aston Martin να κάνει το επόμενο βήμα, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δύσκολα εάν δεν παραδώσουν ένα αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, δήλωσε το αφεντικό της ομάδας Μάικ Κρακ.

Ο Αλόνσο πρόκειται να μετακομίσει από την Alpine της Renault στην Aston Martin το 2023, ως αντικαταστάτης του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αποσύρεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

«Θα είναι πρόκληση για εμάς. Κανονικά, οι οδηγοί με αυτήν την εμπειρία, δεν έχουν αυτή την επιθυμία να κερδίσουν... ειδικά αν έχουν ήδη κερδίσει», δήλωσε ο Κρακ στο BBC, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (20/9).

«Ο Φερνάντο έχει αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό ταχύτητας, πείνας, κινήτρου και εμπειρίας. Για εμάς, είναι ο τέλειος υποψήφιος. Το μειονέκτημα θα μπορούσε να είναι ότι αν το αυτοκίνητο που παραδίδουμε δεν είναι αρκετά καλό, τότε ξέρουμε ότι είναι δύσκολο».

«Πιστεύουμε ότι το να έχουμε κάποιον σαν τον Φερνάντο είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για να κάνουμε το επόμενο βήμα ως ομάδα», πρόσθεσε ο Κρακ.

Η Aston Martin είχε 11 τερματισμούς στο top-10 αυτή τη σεζόν, με καλύτερο αποτέλεσμα την έκτη θέση του Φέτελ στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Είναι ένατη από τις 10 ομάδες στην κατάταξη των κατασκευαστών, με έξι αγώνες να απομένουν στο ημερολόγιο.

«Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι πρωταθλητές, κάτι που κάναμε ήδη με τον Σεμπάστιαν», πρόσθεσε ο Κρακ. «Επειδή αυτοί οι οδηγοί είναι πολύ απαιτητικοί, είναι αρκετά δύσκολα διαχειρίσιμοι».

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα έλεγα καν ότι ο Σεμπάστιαν είναι τόσο δύσκολο να το διαχειριστείς αν είσαι διαφανής, ειλικρινής και ευθύς. Και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τον Φερνάντο.

Ξέρει πολύ καλά όταν έρθει εδώ ότι μάλλον δεν θα κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα μαζί. Αλλά μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα δίνουμε όλα και θα ακούσουμε τι έχει να πει...».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις