Ο Σάουθγκεϊτ πασχίζει να επαναφέρει σε φόρμα την Αγγλία πριν το Μουντιάλ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 14:51
UPD:14:53
REUTERS/JENNIFER LORENZINI
A- A A+

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πηγαίνει στους δύο τελευταίους αγώνες πριν από τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνωρίζοντας ότι πρέπει να αποκαταστήσει γρήγορα τη φόρμα μιας ομάδας που είναι χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Η αναμέτρηση της Παρασκευής στο Nations League με την Ιταλία στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου και στη συνέχεια η επίσκεψη της Γερμανίας τη Δευτέρα στο «Γουέμπλεϊ» είναι οι δύο τελευταίες ευκαιρίες που έχει ο Σάουθγκεϊτ για να επαναφέρει την κανονικότητα στις τάξεις των «Τριών Λιονταριών».

Η Αγγλία και ο Σάουθγκεϊτ αποδοκιμάστηκαν τον Ιούνιο, αφού κατέρρευσαν και οδηγήθηκαν σε μια ταπεινωτική εντός έδρας ήττα (0-4) από την Ουγγαρία, την οποία ακολούθησαν ισοπαλίες με Ιταλούς και Γερμανούς και μια εκτός έδρας ήττα από τους Μαγυάρους.

Κάποιοι έχουν διαγράψει αυτά τα αποτελέσματα του Nations League θεωρώντας το αναπόφευκτο όταν παίζεις σε μια μικρή διοργάνωση στο τέλος μιας μακράς σεζόν, αλλά τα πιο σοβαρά προβλήματα του Άγγλου εκλέκτορα έγκεινται στην έλλειψη φόρμας αρκετών από τους βασικούς παίκτες του.

Οι αμυντικοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ και Λουκ Σο ήταν σημαντικά στοιχεία της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Euro το 2021, αλλά και οι δύο είδαν την απογοητευτική φόρμα τους να τους κοστίζει τις θέσεις στην αρχική ενδεκάδα του συλλόγου τους.

Ο Σάουθγκεϊτ έχει δείξει πίστη στο δίδυμο καλώντας τους παίκτες για τους αγώνες αυτού του μήνα, αλλά δύο άλλοι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο επιθετικός Μάρκους Ράσφορντ και ο εξτρέμ Τζέιντον Σάντσο, δεν έχουν συμπεριληφθεί.

Ο αριστερός μπακ της Τσέλσι, ο Μπεν Τσίλγουελ, ο πιο προφανής αντικαταστάτης του Σο, ξεκίνησε φέτος μόνο μία φορά στην Premier League για τον λονδρέζικο σύλλογο, ενώ ο κεντρικός μέσος Κάλβιν Φίλιπς είχε επίσης περιορισμένα λεπτά και έναν πρόσφατο τραυματισμό.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον της Λίβερπουλ, ο οποίος έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις επίσης λόγω τραυματισμού, κλήθηκε καθυστερημένα για να αντικαταστήσει τον Φίλιπς.

«Σαφώς, έχουμε αρκετούς παίκτες (...) που δεν παίζουν πολλά λεπτά με την ομάδα τους. Δεν είναι ιδανικό, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν και μπορούν να είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Δεν είναι τέλεια κατάσταση, αλλά υπάρχει ακόμα πολύ ποδόσφαιρο να παιχτεί πριν από το Κατάρ», δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ.

Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις, είναι άλλος ένας παίκτης του οποίου η φτωχή φόρμα (σε επίπεδο συλλόγου) προκαλεί ανησυχία, ενώ ο τραυματισμός του τερματοφύλακα που είναι πρώτη επιλογή, Τζόρνταν Πίκφορντ, προσθέτει άλλο ένα στοιχείο αβεβαιότητας.

Η ελπίδα για τον προπονητή της Αγγλίας είναι ότι ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Χάρι Κέιν στην επίθεση θα δώσουν αρκετή δύναμη πυρός για να εξασφαλίσουν ότι η Αγγλία δεν θα μεταβεί στο Κατάρ μένοντας σε έξι αγώνες χωρίς νίκη.

Στα μετόπισθεν, ο Σάουθγκεϊτ ανακάλεσε τον Έρικ Ντάιερ μετά από ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν για τον σέντερ μπακ της Τότεναμ, ο οποίος είχε παίξει κυρίως στη μεσαία γραμμή για την Εθνική ομάδα.

Για να δώσει στην Αγγλία δυναμική, χρειάζεται τους νεαρούς χαφ του -Ντέκλαν Ράις, Μέισον Μάουντ, Τζουντ Μπέλινγχαμ- για να φέρουν την ενέργεια που έλειπε στα παιχνίδια του Ιουνίου.

Η προθεσμία για τον καθορισμό των ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι στις 13 Νοεμβρίου -- το τουρνουά ξεκινά επτά ημέρες αργότερα και ο πρώτος αγώνας της Αγγλίας στον Β΄όμιλο είναι με το Ιράν στις 21 Νοεμβρίου.

Η Αγγλία αντιμετωπίζει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουαλία στο τουρνουά, που ολοκληρώνεται με τον τελικό στις 18 Δεκεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις