Ο Μίτσελ προ των πυλών του Ολυμπιακού

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 12:52
UPD:14:33
Shutterstock
A- A A+

Ο Μίτσελ επιστρέφει στον πάγκο του Ολυμπιακού για να αντικαταστήσει τον Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση των πρωταθλητών και αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Μίτσελ επιστρέφει στον Πειραιά μετά από επτά χρόνια, καθώς στην πρώτη του θητεία έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού για 90 παιχνίδια, από τον Φλεβάρη του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Με τους ερυθρόλευκους πανηγύρισε την κατάκτηση ενός νταμπλ (2012/13) και ενός πρωταθλήματος τη σεζόν 2013/14. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ ο 50χρονος τεχνικός ταξιδεύει ήδη σήμερα με προορισμό την Ελλάδα.

Το καθοριστικό ραντεβού ανάμεσα στον παλαίμαχο θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, θα γίνει το βράδυ της Τρίτης (20/9), προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας βρισκόταν, εκτός του Μίτσελ, ακόμη ένας Ισπανός προπονητής. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη προσφορά χθες το βράδυ στον Μαρθελίνο Τοράλ, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή».

Ο Μαρθελίνο ζήτησε διορία μερικές ώρες για να τη σκεφτεί και το πρωί της Τρίτης απάντησε αρνητικά, καθώς όπως ακούγεται στην Ισπανία θα είναι ένας από τους υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ως εκ τούτου η επιλογή του Μίτσελ κατέστη, κατά κάποιο τρόπο, μονόδρομος. Κατ΄ αρχάς, επειδή δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.

Επίσης, είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν χρειάζεται κανέναν για να του εξηγήσει τι εστί Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ελληνική επαρχία.

Εξίσου βασικό: η προσωπικότητά του. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται στα αποδυτήρια ένα πρόσωπο καθολικής αναγνώρισης, με όνομα και ιστορία που δεν θα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση από κανέναν ποδοσφαιριστή.

Και επειδή στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» υπάρχουν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, όπως επίσης και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί παίκτες, ο Μίτσελ είναι από μόνος του ένα κίνητρο γι΄ αυτούς.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις