Ο Μπαπέ νίκησε τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 12:14
UPD:12:16
REUTERS/SARAH MEYSSONNIER
A- A A+

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) έκανε ένα βήμα πίσω στην περίπτωση του Κιλιάν Μπαπέ και των δικαιωμάτων εικόνας των ποδοσφαιριστών.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν απείλησε χθες να μην εμφανιστεί στη φωτογράφιση της Εθνικής Γαλλίας χωρίς να έχει καθοριστεί η ανάλογη αμοιβή. Μια διαμάχη που ξαναήρθε στην επιφάνεια με τη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας, μετά την «έκρηξη» τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Μπαπέ αμφισβήτησε τις συμφωνίες που αναγκάζουν τους «Μπλε» να προωθήσουν χορηγούς Εθνικών ομάδων. Ήδη την άνοιξη, ο Μπαπέ είχε απουσιάσει από μια ημέρα προβολής των εταιρειών που συνδέονται με την Εθνική ομάδα και οι οποίες πληρώνουν 25 χιλιάδες ευρώ ανά παίκτη για κάθε θέση.

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν αρνήθηκε να συναινέσει στη χρήση της εικόνας του για διαφήμιση ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών για παιδιά, εξηγώντας ότι το «το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, φαίνεται σωστό να ξέρω με τι συνδέεται το όνομά μου. Νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου να διαχειρίζομαι την καριέρα μου σύμφωνα με τις αξίες που υποστηρίζω, ακόμα κι αν δεν σκοπεύω να φέρω επανάσταση στο ποδόσφαιρο».

Από τον Ιούνιο, ο δικηγόρος του Μπαπέ διαπραγματεύεται για την τροποποίηση της συμφωνίας για τα δικαιώματα εικόνας, αλλά ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι αυτό θα συζητηθεί μόνο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χθες λοιπόν, στη συγκέντρωση της Εθνικής στο Κλερφοντέν, ο παίκτης απείλησε να μην ποζάρει για τη φωτογραφία με τους συμπαίκτες του.

Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία αποφάσισε να υποχωρήσει κι εξέδωσε μια δήλωση: «Η FFF είναι στην ευχάριστη θέση να εργαστεί πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές μιας νέας συμφωνίας που θα της επιτρέψει να εγγυηθεί τα συμφέροντά της λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και τις νόμιμες πεποιθήσεις που εκφράζουν οι παίκτες της».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις