ΟΣΠΑ: Προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008 18:38
A- A A+

Δικαστικό αγώνα σε Αθήνα, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο προκειμένου να ακυρωθεί το «σχέδιο Χατζηδάκη» και να προχωρήσει η επαναδιαπραγμάτευση όλων των στοιχείων που αφορούν την Ολυμπιακή, με κύριο στόχο της εξυγίανση της εταιρείας, ξεκινά η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

Οι αποφάσεις ελήφθησαν χθες το πρωί σε συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΣΠΑ, όπου εξετάστηκαν εκτενώς τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής και αποφασίστηκε η περαιτέρω στάση της ομοσπονδίας, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της ΟΣΠΑ κ. Μανώλη Πατέστου ότι «δεν προσέρχεται σε διάλογο με αεροπειρατές», ενώ χαρακτήρισε σαν «το μαύρο κουτί πτώσης της Ολυμπιακής, το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας».

Οι προσφυγές

Οι προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος της ΟΣΠΑ καθηγητής ¶ρης Καζάκος, θα είναι εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται στη σύνταξη του σχεδίου αποκρατικοποίησης, αλλά και κατά της νέας εταιρείας που θα αντικαταστήσει την Ολυμπιακή. Διευκρίνισε επίσης ότι, η προσφυγή στο δικαστήριο θα αφορά και τη διάδοχη εταιρεία η οποία, τόνισε αναδέχεται και τις υποχρεώσεις της Ο.Α.

Τέλος, η ΟΣΠΑ με νέα εξώδικη διαμαρτυρία της κατηγορεί το υπουργείο Μεταφορών για καταστρατήγηση του δικαιώματος πληροφόρησης που είχε, και καταγγέλλει άρνηση διαλόγου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή