Επιθεση Μπακογιάννη στο ΠΑΣΟΚ

«Η Ελλάδα δεν αποδέχεται λογικές πιέσεων», το μήνυμα της υπουργού για το visa waiver program
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 12:06
A- A A+

Για επικίνδυνο παιχνίδι μικροπολιτικής και σκανδαλολογία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της στον Αδέσμευτο Τύπο η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμίζοντας παράλληλα πως η ατέρμονη εκλογολογία δεν ωφελεί τον τόπο. «Η Ελλάδα δεν αποδέχεται λογικές πιέσεων», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση η υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τη μη ένταξη της χώρας στο visa waiver program, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία της ότι το θέμα θα λυθεί στις αρχές του νέου χρόνου.

Η πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ήταν μια άμεση και καθαρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ το οποίο προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, σημειώνει η κ. Μπακογιάννη στη συνέντευξή της και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι μικροπολιτικής», επενδύοντας στη σκανδαλολογία.

Ωστόσο η κ. Μπακογιάννη συμφωνεί με την αντιπολίτευση στο θέμα της κατάθεσης στη Βουλή του φακέλου της υποθεσης, τονίζοντας: «Τώρα, πλέον, ο φάκελος στο σύνολό του πρέπει άμεσα να έρθει στη Βουλή».

Η υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει εξάλλου πως «δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές στην ατζέντα», για να σημειώσει ότι η ατέρμονη εκλογολογία δεν υπηρετεί τον τόπο»

Σχετικά με την οικονομική κρίση, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει πως έκαναν λάθος όσοι πίστεψαν ότι η ανοιχτή κοινωνία και η ελεύθερη οικονομία λεοιτουργούν χωρίς ηθικές αρχές και ότι κινητήρια δύναμη πρέπει να είναι μόνο το ανεξέλεγκτο κέρδος.

Τέλος, αναφερομενη στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, η υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι σταθερή θέση της Ελλάδας είναι μία «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων» και υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει βέτο και για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το θέμα της αμερικανικής βίζας και τη μη ένταξη της Ελλάδας στο visa waiver program, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται λογικές πιέσεων, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στις αρχές του νέου χρόνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή