Κοινοπραξία του Λας Βέγκας θέλει την Μπόρνμουθ

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 14:26
UPD:14:30
REUTERS/IAN WALTON
A- A A+

Κοινοπραξία από το Λας Βέγκας πιέζει να αγοράσει την Μπόρνμουθ. Ο όμιλος - εξηγεί το πρακτορείο ειδήσεων PA Media - έχει βάλει στο στόχαστρο τον σύλλογο του κορυφαίου πρωταθλήματος της Αγγλίας.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μαξίμ Ντένιμ, πιστεύεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει, με τους Αμερικανούς επενδυτές να είναι έτοιμοι να πληρώσουν 150 εκατομμύρια λίρες για τη συναλλαγή.

Μια ενδεχόμενη εξαγορά από τους Αμερικανούς θα έβλεπε περισσότερους από τους μισούς από τους σημερινούς συλλόγους της Premier League με μετόχους μειοψηφίας ή πλειοψηφίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι επιχειρηματίες Τοντ Μπόιλι και Μπεχντάντ Εγκμπαλί είναι οι τελευταίοι που μπήκαν στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα, με την κοινοπραξία τους να πληρώνει ποσό-ρεκόρ για να αγοράσει την Τσέλσι (4,25 δισ. λίρες), με τον σύλλογο του Λονδίνου να αποτιμάται στα 2,5 δισ. και το υπόλοιπο ποσό να διατίθεται για επένδυση.

Σύμφωνα με φήμες, ο ιδιοκτήτης της Μπόρνμουθ έχει ήδη διερευνήσει την πιθανότητα μιας πώλησης στο παρελθόν και θα μπορούσε τώρα να το ξανακάνει.

Γεννημένος στη Ρωσία αλλά Βρετανός πολίτης, ο Ντένιμ αγόρασε την Μπόρνμουθ το 2011 και η επένδυσή του ώθησε τον σύλλογο να φτάσει στην Premier League το 2015. Είναι ο μοναδικός μέτοχος της ομάδας από το 2019, όταν εξαγόρασε το 25% του μεριδίου που κατείχε η εταιρεία PEAK6 Investments.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις