Ο Πελέ υπερασπίζεται τον Βινίσιους

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 13:47
UPD:13:48
REUTERS/MOLLY DARLINGTON
A- A A+

Ο Πελέ, ο Νεϊμάρ και άλλα μεγάλα ονόματα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου εξέφρασαν την οργή τους για την κριτική στον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, στους πανηγυρισμούς του.

Τις τελευταίες ημέρες ο Πέδρο Μπράβο, επικεφαλής της ισπανικής ένωσης πρακτόρων ποδοσφαίρου, από τα μικρόφωνα του «Chiringuito show» ενός από τα πιο δημοφιλή ισπανικά τηλεοπτικά προγράμματα, κάλεσε τον άσο της Ρεάλ να σταματήσει να «φέρεται σαν μαϊμού».

Η φράση προκάλεσε αγανάκτηση στη Βραζιλία, αλλά όχι μόνο. «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είναι χορός», έγραψε ο Πελέ στο Instagram.

«Ακόμη και αν, δυστυχώς, ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει, δεν θα επιτρέψουμε να μας εμποδίσει να χαμογελάμε. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό κάθε μέρα με αυτόν τον τρόπο: παλεύοντας για το δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι και σεβαστοί».

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, έγραψε στο Twitter «ΧΟΡΕΨΕ ΒΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ», επαναλαμβάνοντας το hashtag, #BailaViniJr, το οποίο ήταν το κορυφαίο θέμα της τάσης στο Twitter στη Βραζιλία.

Από την πλευρά του, ο Βινίσιους έκανε δήλωση. «Ήμουν θύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού σε μια δήλωση», είπε. «Αυτοί είναι χοροί για να γιορτάσουν την πολιτιστική πολυμορφία του κόσμου. Είτε το αποδεχτείς, είτε το σεβαστείς είτε χάσεις το μυαλό σου, δεν πρόκειται να σταματήσω», υπογράμμισε στη μαγνητοφωνημένη δήλωση.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBC) εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον παίκτη με ανακοίνωσή της, καταδικάζοντας τις «ρατσιστικές δηλώσεις».

Η Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ότι απορρίπτει «οποιαδήποτε μορφή ρατσιστικής και ξενοφοβικής ομιλίας» και είναι έτοιμη «να λάβει νομικά μέτρα». Ο Μπράβο, από την πλευρά του, ζήτησε συγγνώμη στο Twitter, λέγοντας ότι «έκανε κακή χρήση της έκφρασης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις