Σολτς: Η εθνικοποίηση της Rosneft σημαίνει ενεργειακή ανεξαρτησία

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 16:35
UPD:16:41
REUTERS/CHRISTIAN MANG
A- A A+

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι η κίνηση για την εθνικοποίηση της μονάδας της Rosneft απελευθερώνει τη Γερμανία από την εξάρτηση από τη Μόσχα.

«Καθιστούμε τον εαυτό μας ανεξάρτητο από τη Ρωσία και οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν εκεί», είπε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Μετά τη Uniper, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εθνικοποιήσει τη γερμανική μονάδα της ρωσικής πετρελαϊκής Rosneft, κάνοντας άλλο ένα βήμα για να αποφύγει μία κατάρρευση στον ενεργειακό τομέα. 

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή δικτύου BNetzA  θα πάρει τον έλεγχο της RN Refining & Marketing και της Rosneft Deutschland, οι οποίες ευθύνονται περίπου για το 12% της ικανότητας επεξεργασίας πετρελαίου της Γερμανίας, καθώς τα μερίδιά τους σε τρία διυλιστήρια πετρελαίου (στις πόλεις Σβεντ, Καρλσρούη και Βόμπουργκ), όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομίας.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη σε περίπτωση που η Ρωσία ανταποδώσει την κίνηση περικόπτοντας τις παραδόσεις πετρελαίου στη Γερμανία.

Η Γερμανία, μαζί με άλλα μέλη της ΕΕ, πρόκειται να σταματήσει να λαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο σε κάθε περίπτωση εντός του έτους, εφαρμόζοντας εμπάργκο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή