Σερβία: Νομικές διαδικασίες κατά της οικογένειας Μιλόσεβιτς

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 10:40
A- A A+

Νομικές διαδικασίες κατά της οικογένειας Μιλόσεβιτς κινεί το σερβικό κράτος για την παράνομη αγορά της οικογενειακής βίλας στη συνοικία Ντέντινιε του Βελιγραδίου.

Η ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου, έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου.

Η σύζυγος του εκλιπόντος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Μίρα Μάρκοβιτς, ο γιός του Μάρκο και η κόρη του Μαρίγια δεν θα είναι παρόντες στην εκδίκαση της υπόθεση και θα εκπροσωπηθούν μέσω δικηγόρου.

Η Μίρα Μάρκοβιτς και ο Μάρκο Μιλόσεβιτς, στους οποίους έχει δοθεί άσυλο στη Ρωσία από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με την αιτιολογία της πολιτικής δίωξής τους από τη σερβική κυβέρνηση, θα εκπροσωπηθούν από τον δικηγόρο, Μόμα Ραΐτσεβιτς.

Η Μαρία Μιλόσεβιτς, η οποία ζει στο Μαυροβούνιο από τότε που ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είχε εκδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔ), θα εκπροσωπηθεί από άλλο δικηγόρο, τον Σβέτισλαβ Στεβάνοβιτς.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αγόρασε το σπίτι αυτό στο Ντέντινιε, λίγο προτού ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Σερβία, το 1999.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή