Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να επεκτείνει το «Etihad» στους 60.000 θεατές

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 16:09
UPD:16:57
A- A A+

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να αυξήσει τη χωρητικότητα του σταδίου «Etihad» σε πάνω από 60.000 θέσεις (από την τωρινή των 53.500) και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά τρόπους να επεκτείνει τη βόρεια κερκίδα πίσω από το τέρμα, σύμφωνα με τη Sun.

Αν και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, πηγές του συλλόγου λένε ότι το έργο είναι στο τραπέζι και γίνεται έρευνα για πιθανές τροποποιήσεις ή διαμορφώσεις, όπως η αντιστοίχιση των δύο άκρων πίσω από την εστία ή ο συνδυασμός των δύο επιπέδων.

Ανεξάρτητα από το ποια επιλογή θα επικρατήσει, με την επέκταση το «Etihad» θα μπορούσε να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο συλλόγων στη χώρα μετά το «Ολντ Τράφορντ» και το νέο σπίτι της Τότεναμ, ξεπερνώντας Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ των οποίων οι έδρες είναι χωρητικότητας περίπου 60.000 θεατών.

Η αύξηση του μέγιστου αριθμού θέσεων θα επιτρέψει στην έδρα της Σίτι να δικαιούται να φιλοξενήσει έναν τελικό Champions League στο μέλλον, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια χωρητικότητας της UEFA.

Δίπλα στο στάδιο, στο Ανατολικό Μάντσεστερ, βρίσκεται επίσης υπό κατασκευή η Co-op Live Arena, μια αίθουσα συναυλιών. Το έργο των 365 εκατομμυρίων λιρών, με επικεφαλής τη City Football Group και τον αμερικανικό κολοσσό Oak View Group, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι Αρχές της πόλης, πάντως, θέλουν να ολοκληρωθεί η νέα αρένα των 23.500 θέσεων πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο «Etihad» καθώς δεν επιθυμούν άλλο ένα τεράστιο κατασκευαστικό έργο στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις