Αντώναρος: Καμία σκιά στη στάση της υπουργού Εξωτερικών

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 14:57
A- A A+

«Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διαπραγματεύεται υπεύθυνα, με εντολή που της έχει δώσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ... Γιατί προσπαθείτε να ρίξετε οποιαδήποτε σκιά στη στάση της υπουργού Εξωτερικών; Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα».

Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ.Αντώναρου, σε ερωτήσεις με αφορμή την αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» και για τη στάση της υπουργού Εξωτερικών στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς.

«Η Ελλάδα διαπραγματεύεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και έχει θέση καλά γνωστή από καιρό σε όλους. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ. Αντώναρος και τόνισε πως με αυτή τη θέση η υπουργός Εξωτερικών ως εποπτεύουσα διαπραγματεύεται και διεξάγει τη διαπραγμάτευση.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να πει οτιδήποτε τόσο για το αν η Αθήνα θα θέσει θέμα Νίμιτς, όσο και για το αν ήταν εν γνώση των ελληνικών διπλωματικών υπηρεσιών των συγκεκριμένο έγγραφο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή