Τουρκία: Ένας νεκρός σε διαδήλωση υπέρ του Οτσαλάν

Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 15:42
REUTERS/AΝΑΤΟLIAN/SELAHATTIN KACURU

A- A A+

Ένας νεκρός και δεκάδες συλλήψεις είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σε υποστήριξη του φυλακισμένου ηγέτη των κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην ανατολική Τουρκία, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διαδήλωναν από το Σάββατο σε διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής και ανατολικής Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι ο Οτσαλάν κακομεταχειρίζεται στην φυλακή όπου κρατείται.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας εντάθηκαν σήμερα ενόψει της επίσκεψης τη πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στο Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής.

Οι αρχές διαψεύδουν τα περί κακομεταχείρισης του Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί Ιμραλί στην θάλασσα του Μαρμαρά.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν λειτούργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά στο Ντιγιάρμπακιρ, αφού το PKK κάλεσε τους κατοίκους να διαδηλώσουν κατά της επίσκεψης του Ερντογάν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή