Ευ. Βενιζέλος: «Υπαναχώρηση και αντίφαση» η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 16:00
UPD:16:09
A- A A+

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση την έχουν η κυβέρνηση συλλογικά και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ο οποίος, όπως ανέφερε, καλύπτει τους υπουργούς του που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα. Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «μεγάλη υπαναχώρηση και αντίφαση». «O κύριος Καραμανλής, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, απεδέχθη την εξεταστική αντιφάσκοντας στον εαυτό του γιατί μας έλεγε επί μήνες τώρα ότι δεν μπορεί να γίνει εξεταστική, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε πως ο κ. Καραμανλής δεν έχει λόγο να πάρει μια τέτοια απόφαση σε ένα τόσο αρνητικό, όπως ανέφερε, κλίμα για τον ίδιο. Πρόσθεσε όμως πως ενδέχεται να αναγκαστεί να το κάνει, διότι, όπως επισήμανε, η πλειοψηφία του είναι οριακή και μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω ανά πάσα στιγμή. «Γι' αυτό αποκτά τέτοιες μεγάλες διαστάσεις η ψηφοφορία στη Βουλή την Παρασκευή, που είναι μια ψηφοφορία κατά συνείδηση χωρίς να μπορεί κανονικά να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και που, στο κάτω-κάτω, είναι μία ψηφοφορία μυστική» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος, μετά από σχετικό ερώτημα διαβεβαίωσε πως υπάρχει συστράτευση στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει «με πολύ συνειδητό τρόπο συμβάλλει στο να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ενότητα της παράταξης και να αναληφθούν δυναμικές πρωτοβουλίες, να αποσαφηνιστούν οι μεγάλες στρατηγικές θέσεις μας για όλα τα θέματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή