«Υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός» στην υπόθεση Βατοπεδίου

Βολές Γ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 18:22
UPD:18:47
A- A A+

Επίθεση εφ' όλης της κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας την εβδομάδα που ξεκίνησε εβδομάδα μάχης για το κόμμα του.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως στην υπόθεση του Βατοπαιδίου υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση από πλευράς θράσους και αλαζονείας.

Ανέφερε ακόμη πως αναδείχθηκε και ένα άλλο σκάνδαλο, αυτό των κατ΄ εξακολούθηση παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, με την κυβέρνηση, όπως σημείωσε, να ξεπερνά κάθε όριο. Χαρακτήρισε επίσης θαρραλέα την πράξη της παραίτησης των δύο εισαγγελέων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ακόμη πως ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αίσθημα ρεβανσισμού, αλλά αίσθημα δικαιοσύνης, δεν ποινικοποιεί την πολιτική, αλλά και δεν επιτρέπει ασυλία.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και για τη στάση της στο Σκοπιανό, με αφορμή τις αποκαλύψεις που είδαν την Κυριακή το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, μίλησε για ευθεία εμπλοκή της αμερικανικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε πως αποδεικνύεται ότι οι εξελίξεις διαμορφώνονται ερήμην της κυβέρνησης της χώρας.

Επίσης υποστήριξε πως υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και υπέρβαση από τον κ. Νίμιτς της διαπραγματευτικής εντολής που έχει λάβει, ενώ τόνισε πως το κυβερνών κόμμα κάνει τακτικό λάθος όταν αποδέχεται κάθε νέα πρόταση του κ. Νίμιτς ως καλή βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση.

Καταλήγοντας τόνισε ότι είναι ώρα αποφάσεων, ώρα αλλαγής πορείας και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη βούληση, ούτε την ικανότητα να προχωρήσει σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή