ΥΠΕΞ: Νέα απόπειρα παραπληροφόρησης από τα Σκόπια

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 19:21
UPD:20:58
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι ισχυρισμοί της σκοπιανής κυβέρνησης περί παραπληροφόρησης από την πλευρά της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη στάση του Παναμά, του Μεξικού και του Κονγκό στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο καταλογίζει στη σκοπιανή κυβέρνηση απόπειρα συνέχισης της επιχείρησης παραπληροφόρησης «στην οποία έχει επιδοθεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα».

«Είναι προφανές ότι το μήνυμα από τις πρόσφατες κατηγορηματικές διαψεύσεις του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, δεν ελήφθη από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επίσης παρατίθενται οι επίσημες διπλωματικές ανακοινώσεις που έχουν συνυπογράψει οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων του Παναμά, του Μεξικού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Από αυτές προκύπτει ξεκάθαρα πως οι προαναφερθείσες χώρες δεσμεύονται να χρησιμοποιούν την προσωρινή ονομασία των Σκοπίων (ΠΓΔΜ) μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, την οποία και υποστηρίζουν.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας υποστηρίζει ακόμη πως αυτό δεν ισχύει -επικαλούμενο σχετικές διαβεβαιώσεις που ισχυρίζεται πως δόθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών του Παναμά και τον πρέσβη του Μεξικού στα Ηνωμένα Έθνη- και κατηγορεί τη χώρα μας πως «συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων, το οποίο έχει παραπλανητικούς στόχους προκειμένου να παραπληροφορηθεί η κοινή γνώμη της, η οποία με αυτό τον τρόπο πρέπει να πεισθεί για τον "θρίαμβο" της ελληνικής διπλωματίας. «Η Αθήνα δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι 125 χώρες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το συνταγματικό μας όνομα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε προκλητικό τόνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή