Ν. Κορέα: Μελαμίνη σε 23 τόνους προϊόντων με αυγά από την Κίνα

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 07:45
A- A A+

Στην καταστροφή 23 τόνων προϊόντων που περιέχουν αυγά από την Κίνα διέταξε η Ν. Κορέα μετά τον εντοπισμό μελαμίνης. Η Ν. Κορέα αυτόν τον μήνα εντόπισε μελαμίνη σε 10 κινεζικά γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία απέσυρε από τα ράφια των καταστημάτων.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην Κίνα αρρώστησαν από την κατανάλωση γάλακτος με μελαμίνη και τέσσερα έχασαν τη ζωή τους.

Η μελαμίνη που χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων κουζίνας και προστέθηκε στο γάλα για να δείχνει κατά τους ελέγχους του περισσότερη πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Τα προϊόντα με αυγά εισήχθησαν στη Ν. Κορέα από τις εταιρείες Dalian Hanovo Foods Co. Ltd. και Dalian Greensnow Egg

Products Development, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

«Δώσαμε εντολή για την αναστολή των εισαγωγών από τις εν λόγω εταιρείες και ζητήσαμε από την κινεζική κυβέρνηση να βρει την αιτία της νοθείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την Dalian Hanovo Foods δεν βρέθηκε κάποιος για να σχολιάσει το θέμα. Εργαζόμενη στο τμήμα ποιότητας της Dalian Greensnow είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την ανάκληση των εν λόγω προϊόντων.

Η Ν. Κορέα προχώρησε στην καταστροφή 23 τόνων αποθηκευμένων προϊόντων με αυγά των εν λόγω εταιρειών και θα ανακαλέσει την πώληση άλλων τα οποία ίσως έχουν πουληθεί ήδη σε εταιρείες τροφίμων ως προσθετικά σε σάλτσες σαλάτας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Ν. Κορέα έχει εισάγει 622 τόνους προϊόντων με επεξεργασμένα αυγά από 11 κινεζικές εταιρείες φέτος.

Η Κίνα ευθύνεται για πολλά σκάνδαλα που αφορούν την ασφάλεια προϊόντων από τρόφιμα, παιχνίδια, ελαστικά αυτοκινήτων, τροφές οικόσιτων ζώων, ψάρια, φασόλια, ζυμαρικά και άλλα.

Χθες η Wal-Mart Stores Inc. ανακοίνωσε ότι θα πάψει να προμηθεύεται κινεζικά προϊόντα εάν αυτά δεν τηρούν υψηλά στάνταρντ ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή