Σερβία: Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος SNS

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 10:00
A- A A+

Τον Τόμισλαβ Νίκολιτς εξέλεξε πρόεδρο η ιδρυτική συνέλευση του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή χιλιάδων αντιπροσώπων από ολόκληρη τη Σερβία. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέξη ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς στην ομιλία του, σκιαγραφώντας τις βασικές αρχές της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του, επεσήμανε ότι ένας από τους στόχους είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

«Θέλουμε να ξανακερδίσουμε τους φίλους μας στον κόσμο. Να γίνουμε η γέφυρα ανατολής και δύσης. Να γίνουμε οι καλύτεροι συνεργάτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπερήφανο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Νίκολιτς.

Στη ιδρυτική συνέλευση του SNS συμμετείχαν ως φιλοξενούμενοι ξένοι διπλωμάτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Λιβύης, της Κούβας και της Αλγερίας.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα ιδρύθηκε από πρώην στελέχη του εθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος που αποχώρησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, διαφωνώντας με την αντιευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος αυτού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή