Ευ. Βενιζέλος: Ποιος θα ζητήσει συγνώμη από τους παραιτηθέντες αντεισαγγελείς;

«Η Βουλή καλείται τώρα να διερευνήσει και το σκάνδαλο της Δικαιοσύνης»
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 12:44
A- A A+

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε σήμερα με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση αυτό που είχε εξαρχής την ρητή συνταγματική υποχρέωση να κάνει, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης Βατοπεδίου στη Βουλή.

Όπως εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σανιδάς διαβιβάζει το φάκελο στη Βουλή «υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και ιδίως υπό την πίεση της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ενώ έπρεπε αυτό να είχε συμβεί όταν με την παραγγελία του προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διαπίστωνε ότι κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου τελέστηκαν με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων ανεξάρτητα από την ύπαρξη δόλου, ζήτημα για το οποίο μόνον η Βουλή είναι αρμόδια να κρίνει».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ποιος θα ζητήσει τώρα συγγνώμη από τους δύο αντεισαγγελείς Εφετών που παραιτήθηκαν γιατί παρεμποδίστηκαν να διαβιβάσουν το φάκελο στη Βουλή;

Ποιος θα δώσει εξηγήσεις στους πολίτες που παρακολουθούν άναυδοι μια προσπάθεια απόκρυψης του φακέλου από τη Βουλή με δήθεν δικονομικά επιχειρήματα;», διερωτάται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και καταλήγει:

«Η Βουλή καλείται τώρα να διερευνήσει όχι μόνο το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά κι το σκάνδαλο της Δικαιοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή