BP: Αγορά της EDF Retail, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 20:21
UPD:20:24
REUTERS/Toby Melville
A- A A+

Η BP αγόρασε την εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με έδρα τις ΗΠΑ, EDF Energy Services, καθώς θέλει να προχωρήσει περαιτέρω στον εμπορικό και βιομηχανικό χώρο.

 Η BP επιδιώκει να διαφοροποιήσει περαιτέρω τα ενεργειακά της αποθέματα καθώς επιδιώκει έναν στόχο για μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

«Η EDF ES είναι κορυφαίος προμηθευτής ενέργειας λιανικής στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Dave Lawler, πρόεδρος και πρόεδρος της BP America. «Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος επιχείρησης υψηλού διαμετρήματος που θα βοηθήσει στον μετασχηματισμό της BP, παρέχοντας σε περισσότερους πελάτες την ασφαλή, οικονομικά προσιτή και χαμηλότερη ενέργεια από άνθρακα που θέλουν, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας».

Η κίνηση επεκτείνεται στις υπάρχουσες δραστηριότητες εμπορίας αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της BP στις ΗΠΑ. Οι πελάτες της EDF ES είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες και άλλοι μεγάλοι καταναλωτές, όπως έμποροι λιανικής, πανεπιστήμια και δήμοι. Δεν προμηθεύει οικιακούς πελάτες.

Η κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει την BP να ενσωματώσει το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο παραγωγής αιολικής ενέργειας καθώς και τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων μέσω της επωνυμίας της BP Pulse.

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή