Ο Μεντβέντεφ βάζει στόχο την πλήρη συνθηκολόγηση του Κιέβου στο μέλλον

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 13:49
UPD:13:54
EPA/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL
A- A A+

Η σημερινή διαπραγματευτική θέση της Ρωσίας για την Ουκρανία, δεν είναι τίποτα άλλο από μια «προθέρμανση για παιδιά», πριν από την μελλοντική απαίτηση για άνευ όρων παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου, ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος του  Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοβντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν κάνει διάλογο με όσους στέλνουν τελεσίγραφα, ο Μεντβένεφ, τόνισε με ανάρτησή του στο Telegram: «Τα σημερινά τελεσίγραφα είναι … παιδική προθέρμανση μπροστά στις απαιτήσεις της Ρωσίας στο μέλλον». Ο Μεντβέντεφ απείλησε μάλιστα ότι η αξίωση της Μόσχας στο μέλλον, θα είναι η πλήρης συνθηκολόγηση του καθεστώτος του Κιέβου με τους όρους της Ρωσίας».

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είχε πει  σε συνέντευξή του στο CNN ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα. «Είναι αρχή μου, δεν μιλάω με αυτούς που δίνουν τελεσίγραφα», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος. Κατηγόρησε τη Μόσχα ότι δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με εποικοδομητικό τρόπο. 

Ο Ζελένσκι κατέστησε σαφές ότι θα «παλέψει μέχρι τέλους» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να συναφθεί μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τα ουκρανικά εδάφη.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή