ΕΛ.ΑΣ.: Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία για οδική ασφάλεια, κυκλοφοριακή αγωγή, ασφαλές Διαδίκτυο

Στοχευμένοι έλεγχοι σχολικών λεωφορείων σε 42 σημεία του λεκανοπεδίου
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 12:52
UPD:14:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ασφάλεια των μαθητών» τόνισε, αναφερόμενος σε σημερινή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας σε 74 σχολεία στην Αττική, όπου κατά την προσέλευση των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού μοιράστηκαν φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στην ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και cyber bullying.

Παράλληλα, σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία σε 42 σημεία του λεκανοπεδίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για την ασφάλεια τους, για να ενημερώνονται για τους κινδύνους του διαδικτύου, για να αποκτούν γνώσεις και συμπεριφορές οδικής ασφάλειας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και ασφαλώς στους γονείς».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή