O Aλκαράθ πήρε το US Open κι έγραψε ιστορία

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 09:49
UPD:11:16
EPA/RAY ACEVEDO
A- A A+

Πρώτος στο US Open, πρώτος και στην παγκόσμια κατάταξη, όντας ο νεότερος στην Ιστορία του αθλήματος που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στη κορυφή!

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατάκτησε στη Νέα Υόρκη το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, σε ηλικία 19 ετών και 4 μηνών και αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης του αθλήματος.

Ο νεαρός Ισπανός τενίστας νίκησε τα ξημερώματα της Δευτέρας τον Κάσπερ Ρουντ με 3-1 σετ (6-4, 2-6, 7-6/1, 6-3) σε έναν τελικό όπου ήταν ξεκάθαρα ανώτερος κι επιβεβαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον και όσους τον αποκαλούν παιδί-θαύμα.

«Το να γίνω Grand Slam πρωταθλητής και ταυτόχρονα Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, το ονειρευόμουν από όταν ήμουν παιδί. Δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό», δήλωσε ο Αλκαράθ μετά τον τελικό.

«Είναι δύσκολο να μιλήσω αυτή τη στιγμή, γιατί είναι πολύ συναισθηματικό, αλλά είναι κάτι που προσπαθούσα να πετύχω εδώ και χρόνια»

Και συμπλήρωσε: «Όλη η σκληρή δουλειά μου, της ομάδας μου, της οικογένειάς μου, ανταμείφθηκε σήμερα. Είμαι απλά 19 ετών και οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις, παίρνονται από τους γονείς μου και από την ομάδα μου, οπότε το σημερινό, είναι πολύ ξεχωριστό».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις