Δ. Μαύρος (MRB) στο Naftemporiki TV: Στις εκλογές θα πάμε με το δίλημμα σταθερότητα ή χάος

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 09:49
UPD:09:58
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προσεχτική, χωρίς θεαματικές παρεμβάσεις και με στόχο να δοθεί έμφαση στην ανάγκη για σταθερότητα ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 86η ΔΕΘ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαύρo, managing director της εταιρείας ερευνών MRB. 

Μιλώντας στο Naftemporiki TV ο κ. Mαύρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσοι προσπαθούσαν να βρουν λάθη, δεν θα τα βρήκαν. Ήταν πολύ προσεχτικός και ορθολογικός. Αυτό έχει όμως και ένα μειονέκτημα. Δεν υπήρχε περιθώριο για μία θεαματική παρέμβαση. Το τρίπτυχο, που ήθελε να προβάλει ο κ. Μητσοτάκης - συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα- το πέτυχε». 

«Στις εκλογές θα πάμε με το δίλημμα «σταθερότητα ή χάος» εκ μέρους της κυβέρνησης» πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στα τρία «όχι» του πρωθυπουργού (όχι σε πρόωρες εκλογές, όχι σε αλλαγή εκλογικού νόμου και όχι σε ανασχηματισμό), σχολίασε πως για τα δύο πρώτα είχε αναπτυχθεί μία επικοινωνιακή μανιέρα όλο αυτό το διάστημα. «Όλο το προηγούμενο διάστημα πολλοί έλεγαν πολλά, για να τα ανατρέψει τελικά ο πρωθυπουργός προβάλλοντας τη θεσμικότητά του» εξήγησε.

Ο κ. Μαύρος διεφώνησε πάντως με τη λογική του «όχι στον ανασχηματισμό», αφού όπως είπε στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες προσδιορίζουν ως κορυφαία ανησυχία τους την αισχροκέρδεια. «Εκεί δεν αρκεί μόνο να "κουνήσει" πρόσωπα. Πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες. Χρειάζονται εμφατικές κινήσεις απέναντι στο πρόβλημα αυτό» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα ήθελαν ίσως οι πολίτες να δουν μία ομάδα ελέγχου της αισχροκέρδειας κατά τα πρότυπα της ομάδας Δίας.

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή