Νίκησε ο Παναθηναϊκός, φωνάζει για τη διαιτησία η ΑΕΚ

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 23:59
UPD:12/09/2022 00:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της περιόδου 2022-23. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την ΑΕΚ 2-1 με ανατροπή, έκανε το «4Χ4» και οδηγεί μόνος την κούρσα στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της, η Ένωση φωνάζει για τη διαιτησία του Βούλγαρου Γκιόργκι Καμπάκοφ και ειδικά για το δεύτερο πέναλτι, αφενός επειδή το μαρκάρισμα φαίνεται να γίνεται εκτός περιοχής και αφετέρου η επαφή του Λιβάι Γκαρσία με τον Γκάνεα σηκώνει μεγάλη συζήτηση αν συνιστά παράβαση.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 5ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σπόραρ, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε από τον Στάνκοβιτς. Στο 27΄ από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 28΄ ο Γκατσίνοβιτς είχε την πρώτη τελική της ΑΕΚ, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι και στο 35΄ η Ένωση «πάγωσε» το γήπεδο της Λεωφόρου ανοίγοντας το σκορ με ωραίο γκολ του Πινέδα από συνεργασία Γκατσίνοβιτς - Αραούχο και πάσα του Αργεντινού στον Μεξικανό.

Στο 41΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν από κόρνερ του Τσέριν και κεφαλιά του Σπόραρ, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Χατζισαφί που είχε γυρισμένη την πλάτη, με τον Αϊτόρ να ισοφαρίζει από τα 11 βήματα στο 43΄. 

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Γκάνεα είδε κενό στην άμυνα της ΑΕΚ και προσπάθησε να περάσει τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος τον μάρκαρε με το σώμα πριν μπει στην περιοχή. Ο Ρουμάνος έπεσε μέσα, ο Καμπάκοφ ήταν μακριά από τη φάση αλλά έδειξε ξανά την άσπρη βούλα και ο Σπόραρ έγραψε το 2-1 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 55΄ ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση, με τον Ματίας Αλμέιδα να κάνει τριπλή αλλαγή στο 58΄ περνώντας Μάνταλο, Άμραμπατ κι Ελίασον, ενώ ήδη αγωνίζονταν και οι Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα.

Η σούπερ επιθετική ΑΕΚ ήταν επόμενο να δώσει χώρους και στο 61΄ ο Αϊτόρ μόνος απέναντι στον Στάνκοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 72΄ με μεγάλη ευκαιρία του Αραούχο, που σούταρε ψηλά άουτ μετά την εξοχή παράλληλη μπαλιά του Άμραμπατ.

Στο 78΄ ο Μπερνάρ έκανε ντεμπούτο στον Παναθηναϊκό και στο 85΄ ο Παλάσιος είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 90΄+4 η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από τη μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις