Με νηφάλια σκέψη

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 07:00
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Πλάτωνα Τσούλου
[email protected]

 

Το «κάδρο» για το πολιτικό σκηνικό των επομένων μηνών, με ορίζοντα που ξεπερνά τις επερχόμενες εκλογές, διαμόρφωσε ο πρωθυπουργός τοποθετούμενος με απόλυτη σαφήνεια, χθες και προχθές, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο εκλογικός νόμος δεν αλλάζει, πρόωρες εκλογές δεν θα υπάρξουν, όπως και ανασχηματισμός. Πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα συνεπάγεται για την Ελλάδα η διεθνής γεωπολιτική κρίση, παραμένει «θεματοφύλακας» των δημοσιονομικών, αλλά και κοντά στην κοινωνία, διότι αυτή τροφοδοτεί την οικονομία.

Ο ίδιος προκάλεσε το ακροατήριό του υπονοώντας ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει αναλογιζόμενος τι πραγματικά συνέβη τα τελευταία οκτώμισι χρόνια στη χώρα, έχοντας και από τα δύο κόμματα το πρόσφατο αποτύπωμα της διακυβέρνησής τους.

Τα διλήμματα που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό ήταν πολύ συγκεκριμένα. Η επιλογή των πολιτών θα είναι μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των όσων συνέβησαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των όσων θα έχει πράξει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση έως και την εκπνοή της τρέχουσας τετραετίας.

Προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης λόγω της απλής αναλογικής, όπως και για την πιθανότητα κυβερνητικού συνασπισμού χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος που θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη από τις επόμενες εκλογές, κάνοντας λόγο για «πολιτική τερατογένεση».

Η παρέναισή του ήταν σαφής. Οι επόμενες εκλογές απαιτούν τη νηφάλια σκέψη του εκλογικού σώματος ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί σε μια νέα πολιτική περιπέτεια, με οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία. Σε μια περίοδο κρίσιμη λόγω της διεθνούς γεωπολιτικής κρίσης, η οποία έχει ήδη εκθέσει την Ελλάδα σε πολλούς και σοβαρούς κινδύνους, οικονομικούς, ενεργειακούς και κυρίως κοινωνικούς.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή