ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση προς τον υπ. Παιδείας για τη σχολική στέγη

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 17:31
A- A A+

Ερώτηση με θέμα: «Σχολική στέγη με άστεγη Παιδεία» προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επανακατέθεσε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου, καθώς –όπως υποστηρίζει- δεν έλαβε απάντηση σε προηγούμενη ερώτησή της για το ίδιο ζήτημα την οποία κατέθεσε στις 16 Οκτωβρίου.

Κάνοντας λόγο για πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Στυλιανίδη επ’ ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά τις ακόλουθες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας:

«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν 580 καινούργια σχολεία και αναπλάστηκαν περίπου 350 παλαιά, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, με υποστήριξη κυρίως του κρατικού προϋπολογισμού, ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής 1.233 σχολείων και πολλών νηπιαγωγείων μέχρι το 2012».

Στη συνέχεια ρωτά τον υπουργό:

- Σε ποιες περιοχές κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν τα 580 καινούργια σχολεία; Ζητείται να προσκομιστεί, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του ΟΣΚ, κατάσταση περαιωθέντων σχολείων ανά περιοχή (Δήμος).

- Σε τι συνίστανται η «ανάπλαση» των 350 παλαιών σχολικών κτηρίων και ποια σχολικά κτήρια συγκεκριμένα αφορά;

- Σε ποιες περιοχές προωθείται το πρόγραμμα κατασκευής των 1233 σχολείων και των πολλών νηπιαγωγείων ; Ζητείται να προσκομιστεί, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του ΟΣΚ, κατάσταση με αναλυτική παράθεση στοιχείων για τη φάση εξέλιξης (ωρίμανσης) στην οποία βρίσκεται το κάθε ένα κτήριο χωριστά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή