Αλ. Παπαρήγα: «Θα κάνουμε το καθήκον μας αλλά πολλές ελπίδες δεν υπάρχουν»

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 21:53
A- A A+

«Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, αλλά πολλές ελπίδες δεν υπάρχουν» τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Βατοπεδίου, τοποθετούμενη τόσο για τη στάση του κόμματός της στα αιτήματα για τη σύσταση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής, όσο και για τα αποτελέσματά τους.

«Εμάς υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε και τις δύο προτάσεις διότι υπάρχουν τα στοιχεία και για την απόδοση πολιτικών ευθυνών και την διερεύνηση ποινικών», αλλά «οι ελπίδες είναι λίγες αφού από την Εξεταστική επιφανειακά θα συζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να «χαριστεί σε κανένα κόμμα» και καταφέρθηκε εναντίον εκείνων που μίλησαν για αμηχανία του να τοποθετηθεί ευθέως, «επειδή θέλει να ωφελήσει την ΝΔ». «Πολιτικά αμήχανοι είναι εκείνοι που έχουν κάτι να κρύψουν. Αν δεν υπήρχε η παραίτηση των εισαγγελέων δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για Προανακριτική. Κι αν νομίζετε ότι μπορείτε να ασκήσετε ιδεολογική πίεση στο ΚΚΕ, σάλιο χαλάτε. Δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια, εμείς πήγαμε να κατακρυμνηστούμε και σταθήκαμε στα πόδια μας, θα μας πιέσετε εσείς; Εμείς τοποθετούμαστε όποτε κρίνουμε» υπογράμμισε.

Επίσης γνωστοποίησε ότι το ΚΚΕ θα φέρει στην ατζέντα - παρότι είναι «εκτός ύλης» της Εξεταστικής - την ουσία της υπόθεσης η οποία δεν συζητήθηκε: αν δικαιούται η αθωνική πολιτεία, η Εκκλησία, τα μοναστήρια να κατέχουν τέτοια περιουσία, με βάση το τι έδωσε η οθωμανική αυτοκρατορία.

Ζήτησε δε να συγκροτηθεί Επιτροπή ώστε να λυθεί το θέμα, το οποίο έπρεπε να είχε λυθεί από το 1981.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή