Ράλλυ Ακρόπολις: Πήρε «κεφάλι» ο Σεμπαστιάν Λεμπ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 21:36
UPD:21:52
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ (Ford) τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 μετά τη διεξαγωγή των έξι σημερινών ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 108,31 χιλιομέτρων. 

Ο Λεμπ κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις από τις έξι ειδικές της ημέρας και βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής, ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη και «ομόσταυλό» του Πιέρ-Λουί Λουμπέ.

 Ο Γάλλος πρώτευσε στις πρώτες τρεις σημερινές ειδικές (Λουτράκι 1, Χαρβάτι, Λουτράκι 2) και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ωστόσο ένα λάθος σε φουρκέτα της 5ης ειδικής (Δάφνη) τού κόστισε 6,6 δευτερόλεπτα. 

Το γεγονός εκμεταλλεύθηκε ο Λουμπέ, που με τον ταχύτερο χρόνο μέχρι τώρα στην καριέρα του σε ειδική προσπέρασε τον Λεμπ, ενώ ήταν ταχύτερος και στην προτελευταία ειδική της Παρασκευής, στη Λιβαδειά.

Στην τελευταία ειδική της ημέρας (Βωξίτες), όμως, ο Λεμπ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, αξιοποίησε τα προβλήματα του Λουμπέ  και ήταν δέκα δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον συμπατριώτη του, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών, ο Φιλανδός Κάλε Ροβάνπερα, βρίσκεται στην ένατη θέση της γενικής, περίπου 68 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λεμπ.

Η αυριανή (10/9) είναι η πιο... απαιτητική ημέρα του Ράλι Ακρόπολις με έξι ειδικές,  συνολικού μήκους 147,98 χιλιομέτρων: Πύργος 1 και 2, Περιβόλι 1 και 2, «Ταρζάν» 1 και 2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις