Τέμπας: Πιο δυνατό πρωτάθλημα, λιγότερο ελκυστική η Super League του Πέρεθ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 16:23
UPD:17:41
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας (La Liga), Χαβιέρ Τέμπας, έδωσε εκτενή συνέντευξη στο περιοδικό Influencers, στην οποία ανασκόπησε τα πιο καυτά θέματα του πρωταθλήματος και εστίασε στο πώς έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, μετά από σχεδόν μια δεκαετία παρουσίας του στο τιμόνι του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Δηλωμένος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τέμπας δεν διστάζει να μιλήσει για την αντιπαράθεσή του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, τον βασικό αντίπαλο του τελευταίου σπουδαίου του πρότζεκτ (La Liga Impulso).

«Το πρόβλημα που έχει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ότι εάν η La Liga είναι ισχυρότερη και οι σύλλογοι μπορούν να είναι πιο υγιείς οικονομικά και να έχουν καλύτερους παίκτες και υποδομές, το έργο του στην ευρωπαϊκή Super League θα είναι όλο και λιγότερο ελκυστικό», υποστήριξε.

«Οι σύλλογοι δεν θέλουν να καταστρέψουν τα εθνικά πρωταθλήματα και η Super League τα καταστρέφει, ό,τι και να πει ο Πέρεθ. Αυτό που κάνει με το έργο του βλάπτει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δημιουργεί μια απόσταση με τους υπόλοιπους οπαδούς στην Ισπανία, που δεν υπήρχε πριν».

Στη συμφωνία με την CVC και τη LaLiga Impulso ο Τέμπας έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις του κι αυτό είναι που τον παρακινεί και φιλοδοξεί να συνεχίσει ως πρόεδρος της La Liga, όταν τελειώσει η τρέχουσα θητεία του:

«Αυτό που μας επιτρέπει το πρότζεκτ CVC είναι να προβλέψουμε επενδύσεις που θα χρειάζονταν δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια για να γίνουν και που θα επιτρέψουν στους συλλόγους να εκσυγχρονιστούν, να επενδύσουν σε υποδομές, να ψηφιοποιηθούν».

Ο Τέμπας είναι επίσης πολύ ξεκάθαρος για τον οικονομικό έλεγχο των ομάδων, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι σύλλογοι γνωρίζουν τους κανόνες:

«Ο μόνος που λέει ότι δεν τους ξέρει είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά γνωρίζουν εδώ και καιρό πώς λειτουργεί ο οικονομικός έλεγχος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, λόγω του πλαισίου που έχουν, είναι καλύτερα να κατηγορούμε τον Τέμπας, όταν δεν είμαι αυτός που ελέγχει την οικονομία».

Μια άλλη από τις «σταυροφορίες» του τα τελευταία χρόνια ήταν ο αγώνας που είχε εναντίον των λεγόμενων κρατών-συλλόγων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Μάντσεστερ Σίτι, που ο Τέμπας υποστηρίζει ότι υπονομεύουν την ισότητα μεταξύ των διοργανώσεων.

«Τον περασμένο Ιούνιο υποβάλαμε μια καταγγελία στην UEFA (και στα γαλλικά δικαστήρια) κατά της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είναι επιπλέον αυτής που καταθέσαμε επίσης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Απρίλιο, επειδή καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι σύλλογοι παραβιάζουν συνεχώς τους τρέχοντες κανονισμούς για το οικονομικά δίκαιο παιχνίδι. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να διασφαλίσω τη συμμόρφωση με τους κανόνες».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις