Τράπεζα Αγγλίας: Καθυστερούν οι αποφάσεις για τα επιτόκια λόγω της περιόδου πένθους

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 15:26
A- A A+

Η Τράπεζα της Αγγλίας καθυστερεί την επικείμενη απόφασή της για τα επιτόκια κατά μία εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου λόγω της περιόδου πένθους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η κίνηση δίνει στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Φέρνει επίσης την απόφαση για το επιτόκιο πιο κοντά στην ημερομηνία κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών Kουάζι Κουάρτενγκ σκοπεύει να παραδώσει το σχέδιο και το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων για τον περιορισμό των λογαριασμών ενέργειας.

Οι επενδυτές διίστανται σχετικά με το εάν η BOE θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού της κατά μισή μονάδα στην επόμενη συνεδρίαση ή τρία τέταρτα της μονάδας από το τρέχον 1,75%. Με τον πληθωρισμό στο υψηλό 40 ετών στο 10,1%, οι πιέσεις δημιουργούνται στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να δράσουν σθεναρά.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα πακέτο μέτρων για τον περιορισμό των λογαριασμών ενέργειας που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή