Eπεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομίας

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 10:21
UPD:17:43

A- A A+

Eπεισόδια με χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις της αστυνομίας, σημειώθηκαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά.

Σε απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε τη δυνατότητα δανειοδότησης των Κλωστοϋφαντουργείων του ομίλου Λαναρά, προχώρησε χθες η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή της διάταξης.

Oπως ανακοίνωσε, χθες, στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, καθώς έλαβε σχετική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητούνται περισσότερες πληροφορίες για τη χρηματοδοτική ενίσχυση της κλωστοϋφαντουργίας.

Η αποσυρθείσα διάταξη προέβλεπε, συγκεκριμένα, τη δυνατότητα παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις του Κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας, σε ποσοστό 100% προς τα πιστωτικά ιδρύματα για την άπαξ χρηματοδότηση με νέο κεφάλαιο κίνησης αυτών μέχρι ποσού 20 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το ανωτέρω ποσό ήταν δυνατόν να ανέλθει μέχρι του ποσού των 35 εκατ. ευρώ στην περίπτωση επιχειρήσεων που προήλθαν από συγχώνευση δύο τουλάχιστον επιχειρήσεων του κλάδου ή στην περίπτωση ομίλου στον οποίο συμμετέχουν δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επεισόδια με εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά

Επεισόδια με εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά

Για καταδίκη της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και της απασχόλησης 1.200 εργαζομένων, κάνει λόγο η ΓΣΕΕ αναφορικά με την απόσυρση της τροπολογίας για την ενίσχυση του κλάδου. Η ΓΣΕΕ θεωρεί προσχηματικό το λόγο ότι η απόσυρση γίνεται λόγω της αντίδρασης της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αντιπαραθέτοντας την περίπτωση της ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας θα διαδηλώσουν στη Βουλή και στο υπ. Οικονομίας για τη διάσωση της εταιρείας και της απασχόλησής τους. Η ΓΣΕΕ, που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους και υιοθετεί πλήρως τις διεκδικήσεις τους, ζητεί υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για τη στήριξη της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή