Προς αναβολή η Πρέμιερ Λιγκ λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 11:45
UPD:14:39
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ συγκλόνισε την Αγγλία, και όχι μόνο. Οι αξιωματούχοι της Πρέμιερ Λιγκ είχαν συνομιλίες με την κυβέρνηση χθες το απόγευμα για να συζητήσουν την αναβολή της αγωνιστικής, καθώς το έθνος βρίσκετα σε πένθος.

Σχεδόν όλα τα αθλητικά γεγονότα που ήταν προγραμματισμένα για την Παρασκευή ακυρώθηκαν για λόγους σεβασμού, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα ράγκμπι μεταξύ Αγγλίας και Νότιας Αφρικής, του πρωταθλήματος γκολφ BMW PGA στο Wentworth και των αγώνων EFL: Μπέρνλι-Νόριτς και Τρανμίρ-Στόκπορτ.

Χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι του αγγλικού πρωταθλήματος δημοσίευσαν ένα δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει: «Η Premier League με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας εκφράζονται στη βασιλική οικογένεια και σε όλους σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε πένθος για την απώλεια της Αυτού Μεγαλειότητας».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πολλοί σύλλογοι της Premier αναμένουν να αναβληθούν οι αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου. Μια αναβολή ολόκληρου του προγράμματος θα δημιουργούσε συμφόρηση αγώνων αργότερα στη σεζόν, καθώς δεν υπάρχουν εβδομάδες ρεπό από τώρα και τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Από την άλλη, δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις για την ημερομηνία της κηδείας της Αυτής Μεγαλειότητας, στις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την έναρξη του διαλείμματος για τις Εθνικές ομάδες.

Σε αντίθεση με την Πρέμιερ, το Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ διεξήχθη, με τους Ισπανούς να νικούν (1-0) στο «Ολντ Τράφορντ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις