Ράλλυ Ακρόπολις: Ταχύτερος όλων ο Νεβίλ στην υπερειδική του ΟΑΚΑ

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 22:35
UPD:09/09/2022 21:37
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 N Rally1 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή, με την οποία άνοιξε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ η «αυλαία» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι ο δέκατος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC).

Ο Βέλγος οδηγός κάλυψε τα 1,95 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1 λεπτό και 58.4 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας ελάχιστα πίσω του τον Φινλανδό Τεέμου Σούνινεν με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally 2, ένα Hyundai i20 N (1:58.5).

Τα αυτοκίνητα της Hyundai «έγραψαν» τους τέσσερις καλύτερους χρόνους στην πρώτη ειδική, καθώς ο Ντάνι Σόρντο ήταν 0.9 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Σούνινεν, ενώ ο Οτ Τάνακ ήταν ένα δέκατο πίσω από τον χρόνο του Ισπανού.

Στο μεταξύ, ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai i20 N Rally 2 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς με 2:02.4.

Στα αξιοσημείωτα της υπερειδικής συμπεριλαμβάνεται το ατύχημα που είχε ο Αντρέας Μίκελσεν. Ο Νορβηγός το... παράκανε στο άλμα, με αποτέλεσμα το Skoda του να χτυπήσει εμπρός αριστερά σε τσιμεντένιο στηθαίο στην επόμενη (δεξιά) στροφή, ενώ από την πρόσκρουση «δίπλωσε» ο τροχός και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική.

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε και τους οδηγούς που «έτρεξαν» μετά τον Νορβηγό στην υπερειδική, καθώς σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι ήταν πιο... συντηρητικοί στην εμφάνισή τους. 

Πάντως, ο Εσαπέκα Λάπι λίγο έλειψε να έχει την... τύχη του Μίκελσεν, αλλά η επαφή που είχε το Yaris του με το τσιμεντένιο στηθαίο πίσω αριστερά δεν ήταν τόσο σοβαρή, με αποτέλεσμα να συνεχίσει χωρίς προβλήματα την υπερειδική.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις