Στην Κομισιόν το δυστύχημα του Περάματος

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 12:21
A- A A+

Πληροφορίες για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πέραμα τον περασμένο Ιούλιο ζητά από τις ελληνικές αρχές η Κομισιόν, έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε από την Επιτροπή να εξετάσει κατά πόσο οι οδηγίες που αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κατά την εργασία εφαρμόστηκαν στην προκειμένη περίπτωση.

Ο Επίτροπος Σπίντλα, στην απάντησή του, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό ατύχημα, που κόστισε τη ζωή σε 8 εργαζομένους, ανέφερε ότι «καθώς η Επιτροπή δεν διαθέτει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες και τις αιτίες του εν λόγω ατυχήματος, θα έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να πληροφορηθεί λεπτομερώς πώς συνέβη το τραγικό αυτό ατύχημα».

Όσον αφορά στο ζήτημα της εφαρμογής της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, ο Επίτροπος δήλωσε: «Βάσει αυτών των πληροφοριών, η Επιτροπή θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει κατά πόσον ορισμένες οδηγίες ΕΕ θα ήσαν εφαρμόσιμες στην κατάσταση που περιγράφεται, όπως η οδηγία 89/391/ΕΟΚ σχετικά με την εφαρμογή μέτρων για την προώθηση της βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία, η οδηγία 1999/92/ΕΚ σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη βελτίωση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι είναι δυνατόν να εκτεθούν σε κίνδυνο από εκρηκτικές ατμόσφαιρες ή η οδηγία 94/9/ΕΚ σχετικά με την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών για τις συσκευές και τα συστήματα προστασίας που προορίζονται για χρήση σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή