ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 675 εκατ. δολαρίων

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 12:31
UPD:12:43
REUTERS/THILO SCHMUELGEN

U.S. Secretary of Defense Lloyd J. Austin and Ukraine's Defense Minister Oleksiy Reznikov attend a meeting of the Ukraine Defense Contact Group at the American military's Ramstein Air Base, near Ramstein-Miesenbach, Germany, September 8, 2022. REUTERS/Thilo Schmuelgen

A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδώσουν στην Ουκρανία νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 675 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας, κάνοντας λόγο για συμμαχικές «επιτυχίες» στο «πεδίο μάχης». Η ανακοίνωση έγινε το πρωί της Πέμπτης από τον Λόιντ Όστιν στην αμερικανική βάση Ramstein στη Γερμανία, όπου οι σύμμαχοι του Κιέβου συναντώνται για να συντονίσουν την υποστήριξή τους.

Αυτή η νέα αμερικανική βοήθεια περιλαμβάνει συγκεκριμένα συστήματα καθοδηγούμενων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης που ονομάζονται GMLRS, πυρομαχικά πυροβολικού, καθώς και τεθωρακισμένα ασθενοφόρα, αντιαρματικά συστήματα, φορητά όπλα και άλλα.

Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αναμένεται να ανακοινώσουν νέα βοήθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αυτές οι αποστολές αποδίδουν», είπε ο κ. Όστιν. «Σήμερα βλέπουμε την ξεκάθαρη επιτυχία των κοινών μας προσπαθειών στο πεδίο της μάχης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, κορυφαίος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, υποσχέθηκαν τον Αύγουστο να παράσχουν 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια διαφόρων οπλισμών, ιδίως αντιαρματικών πυραύλων Javelin, πυροβολαρχιών και βλημάτων συμβατών με τα συστήματα πυροβολικού του ΝΑΤΟ.

Το Κίεβο θα ήθελε όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας του τύπου ATACMS, τα οποία μπορούν να χτυπήσουν στα 300 χλμ, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται, φοβούμενοι ότι αυτοί οι πύραυλοι θα στοχεύουν στόχους σε ρωσικό έδαφος, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει διεύρυνση της σύγκρουσης.

naftemporiki.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία εδώ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή