Αντώναρος: «Παιχνίδια εντυπώσεων» τα περί προανακριτικής

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 15:18
A- A A+

«Βασική προϋπόθεση για τη σύσταση της λεγομένης προανακριτικής επιτροπής είναι να υπάρχει νομικό αδίκημα ή ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις και να συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα», παρατήρησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς αν η Κ.Ο της Ν.Δ θα παραστεί στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή .

«Σήμερα -τόνισε- κάτι τέτοιο (νομικό αδίκημα) δεν υπάρχει» και πρόσθεσε πως όλα τα άλλα που ακούγονται για προανακριτική δεν είναι παρά «παιχνίδια πρόσκαιρων εντυπώσεων».

«Όσα περιλαμβάνονται στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι εικασίες, αστήριχτοι ισχυρισμοί», υποστήριξε ο κ. Αντώναρος και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μόνο στόχο έχει να σπιλώσει πρόσωπα, να κατασυκοφαντήσει φορείς και να τρώσει το κύρος της κυβέρνησης.

«Η κακοοργανωμένη αυτή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ πέφτει στο κενό», πρόσθεσε και επεσήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ πάει αντίθετα, διαπιστώνει ευθύνες, καταλήγει χωρίς νομική επιχειρηματολογία σε ευθύνες, αποδίδει κατηγορίες».

Για απουσία πρωθυπουργού

Για τη χθεσινή απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός δεν παρέστη χθες στη συζήτηση, καθώς η θέση της κυβέρνησης επεξηγήθηκε από υπουργούς και υφυπουργούς με κατανοητό τρόπο, ενώ υπενθύμισε ότι ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ξεκαθάρισε δε ότι όσα λέγονται περί απόστασης του πρωθυπουργού από τον εκπρόσωπό του είναι «αυθαίρετες ερμηνείες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Για ομιλία Ρουσόπουλου

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Ρουσόπουλου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα στοιχεία και τα επιχειρήματά του δεν αφήνουν καμία αμφιβολία «για την προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης που επιχειρείται εναντίον του».

Ο κ. Αντώναρος επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει δυνατότητα επί ενάμιση μήνα να γίνει έρευνα και αν αυτή καταλήξει ότι υπάρχουν στοιχεία για ποινικές ευθύνες, να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Ρουσόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη, με την υπογραφή του, στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, όπου -όπως είπε- περιλαμβάνονται αστήριχτες μομφές εναντίον του υπουργού Επικρατείας.

«Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τον κ. Ρουσόπουλο για κάτι συγκεκριμένο. Στον κ. Παπανδρέου απευθύνεται ο κ Ρουσόπουλος και σε κανέναν άλλο», δήλωσε ο κ. Αντώναρος μετά από σχετική ερώτηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή