Ρέθυμνο: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Δύο συλλήψεις, στο φως και φυτείες

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 19:36
UPD:19:50
A- A A+

Αστυνομική επιχείρηση από νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, στην Κρήτη. Στη διάρκειά της, συνελήφθησαν δύο άνδρες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, υλοποιήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης και Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους και ποιμνιοστάσια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά 15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρων, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και 470 ευρώ.

Επιπλέον, στη διάρκεια εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, ανευρέθηκαν τέσσερις φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά 100 δενδρύλλια, ύψους έως 3 μέτρων, των οποίων οι δράστες αναζητούνται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή