Στην Μπαρτσελόνα με ποσό-ρεκόρ η Γουέλς

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 17:29
UPD:18:10
EPA/Neil Hall
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι ώστε η 25χρονη μέσος Κίρα Γουέλς, η καλύτερη παίκτρια στον τελικό του EURO 2022 να φορέσει τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο καταλανικός σύλλογος κατάφερε να πείσει τους Βρετανούς μετά από μήνες διαπραγματεύσεων βάζοντας στο τραπέζι ποσό -ρεκόρ για τη μεταγραφική αγορά του γυναικείου ποδοσφαίρου: 350 χιλιάδες λίρες, περίπου 400 χιλιάδες ευρώ.

Η πιο ακριβή μεταγραφή μέχρι στιγμής αφορά την Περνίλ Χάρντερ (Δανία), η οποία μετακόμισε από τη Βόλφσμπουργκ στην Τσέλσι πριν από τρία χρόνια, για περίπου 250.000 λίρες.

Η Γουέλς, η οποία είχε ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό της με τη Μάντσεστερ αλλά δεν φαινόταν πεπεισμένη να μείνει, προστίθεται στη λίστα των παικτών που έφυγαν από τη Σίτι αυτό το καλοκαίρι.

Η Λούσι Μπρονζ είχε ήδη μετακομίσει στην «Μπάρτσα» τον Ιούνιο, η Τζόρτζια Στάνγουεϊ στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ οι Έλεν Γουάιτ και Τζιλ Σκοτ αποσύρθηκαν.

Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας κι έφτασε στον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν, ενώ η Σίτι τερμάτισε τρίτη στην αγγλική Super League Γυναικών 2021-22, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Champions League.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις