Γ. Δώνης: «Δεν θα γίνω το εύκολο θύμα»

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 16:51
A- A A+

«Δεν θα γίνω το εύκολο θύμα», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που (θεωρητικά) αφορούσε την επερχόμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Θρασύβουλο.

Ο τεχνικός της Ένωσης παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν έχει φτάσει ως τώρα σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει, μόλις έρθουν τα θετικά αποτελέσματα και βελτιωθεί η ψυχολογία. Παράλληλα, τόνισε ότι μαθαίνει από τα λάθη του και ότι δέχεται την κριτική, αφήνοντας όμως αιχμές για εμπάθεια μερίδας του Τύπου εις βάρος του.

Μεταξύ άλλων, ο 39χρονος τεχνικός επισήμανε: «Έχω δεχθεί κριτική και ελπίζω αργότερα να μην υπάρξουν... κωλοτούμπες. Η ζωή είναι ρολόι και κάνει κύκλους. Δεν θέλω να γίνω το θύμα κανενός και δεν θα το βάλω κάτω. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να δουλέψω σκληρά. Εγώ πάντα στην καριέρα μου, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής, δέχομαι την κριτική. Είναι διαφορετικό να μιλάμε για κριτική και διαφορετικό για εμπάθεια. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι στις δυσκολίες και λέω πάντα την άποψή μου. Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, είναι καλό για έναν προπονητή να βλέπει τα λάθη του. Είμαι πολύ σκληρός άνθρωπος και μπορώ να αντέξω τα πάντα. Είμαι πιο σκληρός με τον εαυτό μου απ΄ ό,τι είστε εσείς μαζί μου. Η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ διαφορετική από τη δική σας».

Όσον αφορά την αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ έως τώρα, ο Γ. Δώνης είπε: «Δεν ζω σε εικονική πραγματικότητα και δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπω. Θέλω να δω τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνουμε. Οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται ότι έχουν μεγάλη ευθύνη. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, αλλά να προκαλέσουμε την τύχη μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχει νοοτροπία μέσα στην ομάδα και θέλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η σκληρή δουλειά θα φέρει τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι η κατάσταση θα αλλάξει με θετικά αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο μας. Η ομάδα μπορούμε να πούμε ότι βρίσκει τον ρυθμό της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Το σπουδαιότερο για μένα είναι να αλλάξει η ψυχολογία μας και αυτό θα γίνει μόνο αν πετύχουμε νίκες».

Τέλος, χαρακτήρισε πρόωρο να ξεγράφουν -όπως είπε- κάποιοι την Ένωση από τη διεκδίκηση του τίτλου, μετά από μόλις έξι αγωνιστικές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις