ΠΓΔΜ: Η Ινδία υιοθετεί το συνταγματικό όνομα στις διμερείς σχέσεις

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 21:14
A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι η Ινδία χρησιμοποιεί πλέον, ξεκινώντας από τις αρχές αυτού του μήνα, το συνταγματικό όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στη διμερή επικοινωνία των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις 6 Οκτωβρίου 2008 η κυβέρνηση της Ινδίας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ότι η πρόσφατα εγκαινιασθείσα Πρεσβεία της χώρας στο Νέο Δελχί καταγράφηκε στο ινδικό κρατικό διπλωματικό πρωτόκολλο υπό το συνταγματικό όνομα της χώρας και όχι υπό την επωνυμία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ότι, «παρά τη σοβαρή αντίδραση και τις ισχυρές πιέσεις που άσκησαν Έλληνες αξιωματούχοι προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση των ινδικών αρχών, η «Μακεδονία» κατάφερε, καταβάλλοντας τεράστια διπλωματική προσπάθεια, να καταγραφεί με το συνταγματικό της όνομα».

Η ΠΓΔΜ συνήψε διπλωματικές σχέσεις με την Ινδία τον Φεβρουάριο του 1996, υπό την προσωρινή ονομασία, ενώ η απόφαση για την ίδρυση Πρεσβείας στο Νέο Δελχί ελήφθη τον Ιανουάριο του 2008, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή