Ρόδος: Για «προμελετημένο έγκλημα» μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 16:21
UPD:16:48
rodiaki

Ο 46χρονος Αλβανός εργολάβος οικοδομών, θύμα δολοφονίας στη Ρόδο.

A- A A+

Για προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του 46χρονου επιχειρηματία εργολάβου που βρέθηκε νεκρός στην Ρόδο, αφού είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Κυριακή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Μηνάς Τσέρκης, “… Τελικά, από ό, τι φαίνεται χθες το βράδυ ομολόγησε ο δράστης, οι δράστες μάλλον, γιατί ήταν πατέρας και γιος… απ’ ό, τι φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το φρικτό έγκλημα. Ο λόγος είναι πραγματικά ταπεινός… εις εκ των δραστών όφειλε, 100.000 ευρώ στον δολοφονηθέντα… από κοινού του έφεραν χτυπήματα στο κεφάλι…

Οι πληροφορίες μου επίσης λένε, γιατί επαναλαμβάνω επίσημα δεν μπορώ να το πω ακόμα, γιατί δεν έχουμε πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, ότι χρησιμοποιήθηκε και κάποιο σπρέι αναισθησίας. Όλα αυτά δείχνουν ότι μιλάμε για ένα έγκλημα σίγουρα προμελετημένο. Εντός της ημέρας θα προσαχθούν στον εισαγγελέα και κατόπιν στην κυρία ανακρίτρια, η οποία θα τους δώσει σίγουρα κάποια προθεσμία για να απολογηθούν. Εμείς αναμένουμε πότε θα κατέβει η δικογραφία στο δικαστήριο προκειμένου να δηλώσουμε την παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας για την σύζυγο, τον αδερφό, τα τρία ανήλικα τέκνα του και την μητέρα του, η οποία και αυτή αντιλαμβάνεστε πως βιώνουν όλοι τους αυτό το τραγικό συμβάν”.

Σημειώνεται ότι  δράστες καθ’ ομολογίαν φέρονται να είναι πατέρας και γιος, ένας 53χρονος ξενοδόχος και ο 20χρονος γιος του, Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στις 30 Αυγούστου, βραδινές ώρες, δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου η εξαφάνιση του 46χρονου, από τις βραδινές ώρες της 28 Αυγούστου.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, την 31η Αυγούστου εντοπίσθηκε το όχημα του εξαφανισθέντος σε αγροτική περιοχή.

Ακολούθως, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων, διαπιστώθηκε εμπλοκή των δύο ανδρών, οι οποίοι σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, προσήχθησαν Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι περίγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει - αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Όπως προέκυψε, στις 28 Αυγούστου το βράδυ ο 46χρονος μετέβη σε συνάντηση με τους δράστες, οι οποίοι, εξαιτίας οικονομικών διαφορών μεταξύ τους, διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησαν θανάσιμα.

Στη συνέχεια, προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε δεύτερο σημείο όπου την απέκρυψαν πρόχειρα.

Η σορός βρέθηκε, περισυνελλέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή