Την απάντηση δίνει ο Στέφανος Κόγιας DipWSET, από το krasiagr.com.
Στο κάθε δείπνο που οργανώνουμε, το πλατώ των τυριών είναι μια εύκολη προσθήκη όταν θέλουμε ένα γεύμα να έχει αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια. Για πολλούς η απορία είναι η χρονική στιγμή που πρέπει να σερβίρεται και ως τι; Ως ορεκτικό ή ως επιδόρπιο;
Επειδή γενικώς τα τυριά είναι πλούσια σε θερμίδες και τα περισσότερα έντονα σε γεύση, εάν τα σερβίρουμε ως ορεκτικό μπορεί να καταστρέψουν την όρεξη. Παραδοσιακά λοιπόν, οι Γάλλοι σερβίρουν το πλατώ των τυριών αμέσως μετά το κυρίως πιάτο και πριν το επιδόρπιο, εάν προβλέπεται να σερβιριστεί, ενώ οι Βρετανοί το σερβίρουν μετά το επιδόρπιο.
Διαβάστε περισσότερα