Μεσσηνία: Οκτώ συλλήψεις μελών κυκλώματος που διακινούσε ηρωίνη

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:24
UPD:11:42

Ηρωίνη, φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Οι πολύμηνες έρευνες έφεραν αποτέλεσμα για τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που έφθασαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, σε Μεσσηνία, Λακωνία και Δυτική Αττική.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση οκτώ μελών της, που συνελήφθησαν χθες το πρωί, μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας. Πρόκειται για Έλληνες, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε, είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση από τον Δεκέμβριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021, με έδρα την πόλη της Καλαμάτας, όπου διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ηγετικό μέλος ήταν ο 32χρονος συλληφθείς.

Ήταν αυτός που, πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, ενέταξε σταδιακά και τα λοιπά μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή