Ανιέλι - Αλ Κελαϊφί: Δυο ξένοι στην ίδια διοργάνωση

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 14:43
UPD:14:52
A- A A+

Αρχικά τα πήγαιναν καλά, τώρα βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι και της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, που τις επόμενες ημέρες θα έρθουν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League.

Το υπόβαθρό τους στον επιχειρηματικό κόσμο και το όραμά τους για ένα «επιχειρηματικό» ποδόσφαιρο τούς είχαν φέρει πολύ κοντά στις συναντήσεις της ECA και της UEFA, αλλά στη συνέχεια - εκμυστηρεύθηκε φίλος του Αλ-Κελαϊφί στην εφημερίδα Equipe - «υπήρξε το πραξικόπημα της Super League», με αποτέλεσμα να διαρραγεί η σχέση τους τον Απρίλιο του 2021, με την έναρξη του γνωστού αυτονομιστικού πρότζεκτ.

Μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους ήταν ένας από τους υποστηρικτές του έργου. Αντίθετα, η Παρί τάχθηκε σταθερά στο πλευρό της UEFA. «Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για προδοσία», δήλωσε στην Equipe ο πρόεδρος ενός συλλόγου.

«Ο Ανιέλι κατηγορεί τον Αλ-Κελαϊφί για την παροχή πληροφοριών στον Τσέφεριν για το έργο της Super League. Και ο Αλ-Κελαϊφί επικρίνει τον Ανιέλι ότι ήθελε να "σκοτώσει" το Champions League, λέγοντας το αντίθετο».

«Όταν άρχισαν οι φήμες για τη Super League, ο Αλ-Κελαϊφί, όπως και ο Τσέφεριν, τηλεφώνησε αρκετές φορές στον Ανιέλι, αλλά ο τελευταίος είχε αποσυνδέσει το τηλέφωνό του. Ο Αλ-Κελαϊφί ανακάλυψε ότι ο Ανιέλι δεν είχε δίκιο και ότι είπε ψέματα», πρόσθεσε μια πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα.

Ένα συναίσθημα που συμμερίζεται ο Τσέφεριν, ο οποίος λίγο μετά το «πραξικόπημα» δήλωσε: «Έχω δει τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μου […] αλλά δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους σαν αυτόν. Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ο Αντρέα Ανιέλι. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να λέει ψέματα έτσι. Του μίλησα το απόγευμα του Σαββάτου και μου είπε "μην ανησυχείς, αυτά είναι μόνο φήμες" και την επόμενη μέρα ανακοίνωσαν τη Super League».

Μια κατάσταση που, προϊόντος του χρόνου, οδήγησε τον Αλ-Κελαϊφί να αντικαταστήσει τον Ανιέλι ως τον ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συλλόγων, με τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει επίσης τη θέση του ως «άνθρωπος εμπιστοσύνης» του Τσέφεριν.

Πριν από λίγους μήνες, καταλήγει η Equipe, ο Ανιέλι προσπάθησε να επανασυνδεθεί με τον Αλ-Κελαϊφί στέλνοντάς του ένα μήνυμα, στο οποίο ο τελευταίος δεν απάντησε ποτέ. Οι δυο τους θα συναντηθούν τώρα για έναν αγώνα, αυτόν μεταξύ των ομάδων τους, που έχει αξία πολύ περισσότερο από την αγωνιστική.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις